Raiffeisen Bank finanteaza 22 de proiecte de responsabilitate sociala prin a treia editia a Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”. Din 100 de proiecte finaliste,  care au obtinut 45.000 de voturi, cele mai sustinute de public au fost 20 de ONG-uri si 2 scoli care au castigat o finantare de pana la 5.000 de euro, potrivit IlikeBanking.ro

Raiffeisen Bank aloca un total de 100.000 de euro (445.000 lei echivalent) catre cele 22 de proiecte castigatoare care vor fi implementate in comunitatile unde banca isi desfasoara activitatea. “Raiffeisen Comunitati” este un concurs online de proiecte, care isi propune sa sprijine atat financiar, dar si prin voluntariat si diseminare de cunostinte, organizatiile si institutiile de dimensiuni mici si mijlocii cu cele mai bune si dorite proiecte pentru comunitatile locale.

Proiectele care au castigat anul acesta vizeaza beneficiari din domeniile: servicii sociale – 8, educatie – 7,  sanatate -5  si sport – 2. Pentru al doilea an consecutiv, competitia este castigata de proiectul depus de organizatia ADRA Romania – “Vreau la scoala si-n 2013!” – obtinand un total de 1.746 voturi.  Proiectul isi propune sa previna abandonul scolar, prin sustinerea materiala a 50 de copii din judetele Iasi si Bacau, proveniti din familii sarace, dar cu rezultate scolare bune in anul precedent. De asemenea, proiectul are ca scop consilierea si responsabilizarea parintilor acestor copii cu privire la importanta educatiei institutionale.

Programul de granturi s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro, in perioada 15 iulie – 30 septembrie 2013. Intr-o prima etapa, 290 de organizatii/ institutii au depus cate o scrisoare de intentie cu descrierea succinta a ideilor de proiect, care au fost evaluate de 100 voluntari interni. In cea de-a doua etapa, au ramas in competitie 140 de aplicanti care au depus proiectele detaliate, pe baza unui formular standard si a unor criterii de eligibilitate. In ultima etapa a concursului (9-30 septembrie), 100 de proiecte finaliste au putut fi votate online de sustinatori. Din cele aproximativ 45.000 de voturi obtinute, Raiffeisen Bank a anulat peste 4.000 de voturi, pe care le-a indentificat ca fiind frauduloase, iar doua proiecte au fost eliminate din concurs cumuland doua averstismente. Castigatorii au fost desemnati in ordinea numarului de voturi obtinute, pana la epuizarea bugetului total de 100.000 euro.

Mai multe detalii despre proiecte sunt disponibile pe www.raiffeisencomunitati.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)