Raiffeisen Bank

Consiliul Județean Bihor a anunțat semnarea cu Raiffeisen Bank a unui credit de 100 milioane lei, adică circa 20 de milioane de euro, aprobat în toamna anului trecut, pentru proiecte de investiții importante. Durata creditului este de 14 ani, din care 2 ani perioada de tragere și de grație, iar 12 ani perioada de rambursare. Anul acesta vor fi efectuate trageri în valoare de 40 de milioane de lei, iar în 2023 în valoare de 60 de milioane de lei. Raiffeisen Bank va percepe o dobândă fluctuantă, la o rată egală cu Rata de Referință ROBOR la 6 luni plus o marjă de 0,70%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare.

„Este un împrumut necesar pentru proiectele de investiții pe care le derulează deja Consiliul Județean Bihor. Acestă finanțare va asigura lichiditatea necesară în perioada premergătoare obținerii finanțărilor europene nerambursabile. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru a finaliza proiectele începute în mandatele trecute, din bugetele proprii. De exemplu, Campusul Școlar pentru Învățământ Special, care are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro și care până în acest moment a primit o finanțare de aproximativ 6 milioane de euro”, a explicat vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal.

“Am acordat Consiliului Județean Bihor un credit în valoare de aproximativ 20 milioane de euro destinat finanțării obiectivelor de investiții ale județului în următorii 2 ani: reabilitarea infrastructurii rutiere, reabilitarea și modernizarea infrastructurii Aeroportului Oradea, înființarea si dezvoltarea sistemului educațional si de cercetare științifică din județ. Prin această finanțare, Raiffeisen Bank devine principalul partener financiar al județului Bihor, susținând proiectele de dezvoltare atât ale județului, ale municipiilor Oradea si Marghita, dar și activitatea companiilor de utilități publice din Oradea” a spus Radu Ciocoiu, director Corporații Regionale și Sector Public la Raiffeisen Bank

“Raiffeisen Bank este o bancă înființată și dezvoltată de comunitățile locale din Austria. Este în ADN-ul nostru să fim alături de nevoile de dezvoltare locale, să sprijinim atât administrația și investițiile acesteia cât și companiile din fiecare regiune. Vom continua să finanțăm programe de dezvoltare sustenabilă ce se vor implementa în anii următori, atât din surse locale, cât și sub PNRR și să contribuim astfel, la creșterea bunăstării comunităților locale” a adaugat Luminita Teleanu, Team Leader Sector Public la Raiffeisen Bank

De peste 20 de ani, Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,22 milioane de clienți persoane fizice, 91.000 de IMM-uri și peste 5.600 de companii mari și medii. Banca are aproximativ 4.600 de angajați, 300 de sucursale in toată țara, aproximativ 660 ATM-uri, 450 MFM-uri (mașini multifuncționale) și o rețea de 25.600 de terminale POS.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)