În cei 11 ani de desfășurare, Raiffeisen Bank a finanțat peste 140 de proiecte, iar valoarea investiției în această perioada a ajuns la circa 5 milioane de lei.

Raiffeisen Bank anunță începerea înscrierilor în competiția anuală de granturi Raiffeisen Comunități, prin care acorda finanțări nerambursabile în valoare de 500.000 de lei pentru 10 proiecte de educație non-formală, implementate de organizații neguvernamentale și școli publice. Proiectele trebuie înscrise până pe 29 iulie, la ora 17:00, pe platforma Granturi.raiffeisencomunitati.ro.

Proiectele care pot obține finanțare în concursul de granturi Raiffeisen Comunități trebuie să se desfașoare pe o perioada între 4 și 12 luni, cu începere din ultimul trimestru din 2021. Suma maximă care poate fi accesată de către un aplicant este de 50.000 de lei, iar organizația care aplică trebuie să acopere din surse proprii sau alte surse de finanțare minimum 20% din valoarea proiectului. Proiectele trebuie să se încadreze intr-una dintre cele 4 categorii acceptate în concurs: educație financiară, educație antreprenorială, educație profesională și educație civică.

Proiectele câștigătoare sunt alese prin derularea a două etape de jurizare: în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialiști în proiecte comunitare și de angajații Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finaliști își susțin ideile în fața unei comisii independente de jurizare, formată din experți în programe educaționale, care alege cele 10 proiecte care vor fi finanțate cu până la 50.000 de lei fiecare.

„După un an în care sistemul educațional a trebuit să se adapteze brusc la contextul sanitar, nevoia de susținere a proiectelor educaționale cu impact în comunitate este cu atât mai mare. Concursul de granturi Raiffeisen Comunități își propune să vină în ajutorul reprezentanților societății civile și instituțiilor educaționale care au identificat o nevoie în comunitate pe care vor să o rezolve prin proiecte relevante”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

Pe lângă finanțarea oferită pentru implementarea proiectelor, organizațiile câștigătoare vor beneficia de mentorat în domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare și dezvoltarea unei rețele de sprijin în comunitate, astfel încât proiectele să poată continua și după finalizarea finanțării oferite de Raiffeisen Bank.

Dedicat organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor de învățământ publice cu activitate în comunitățile în care banca este prezentă, Raffeisen Comunități este cel mai longeviv program de finanțare pentru programele de educație non-formală din România. În cei 11 ani de desfășurare, Raiffeisen Bank a finanțat peste 140 de proiecte, iar valoarea investiției în această perioada a ajuns la circa 5 milioane de lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)