Raiffeisen Bank si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat astazi, la Bucuresti, un acord de imprumut in valoare de 45 de milioane de euro – 30 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 15 milioane de euro pentru subsidiara, Raiffeisen Leasing. Liniile de finantare sunt destinate IMM-urilor (maxim 250 de angajati), companiilor medii (intre 250-3000 de angajati) si proiectelor autoritatilor locale din Romania. In plus, Banca Europeana de Investitii poate participa in calitate de co- finantator in proiecte cu sume care pot atinge maxim100% din creditul acordat de Raiffeisen.

“Aceste linii de finantare acordate de BEI vor diminua impactul crizei financiare asupra IMM-urilor si a companiilor medii, care vor avea acces la o finantare in conditii avantajoase. Din acest motiv, nu am nici o indoiala ca acest acord va  contribui la intarirea competitivitatii economiei romanesti” a declarat Mihai Tanasescu, vice-presedinte BEI.

„Creditele sunt destinate in primul rand IMM-urilor, companiilor medii, dar si proiectelor autoritatilor locale. Aceste solutii de finantare vor fi foarte atractive pentru clientii bancii pentru ca beneficiaza de conditii avantajoase si pot fi utilizate atat pentru investitii cat si pentru capital de lucru. Astfel, Raiffeisen Bank confirma inca o data obiectivul sau strategic, acela de a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor sai si isi aduce aportul nemijlocit la dezvoltarea economiei romanesti” a spus James Stewart, vice-presedinte Raiffeisen Bank.

Atat creditele acordate de Raiffeisen Bank cat si finantarile acordate de Raiffeisen Leasing din liniile BEI beneficiaza de conditii avantajoase si vor fi acordate pe termene medii si lungi. Produsele de creditare si de leasing vor fi puse la dispozitia firmelor si autoritatilor locale prin reteaua Raiffeisen Bank incepand cu luna decembrie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)