Raiffeisen Bank International AG (RBI) a ajuns la un acord privind cedarea a 100% din acțiunile filialei sale bulgare, Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD, către KBC Bank, filială deținută în totalitate a KBC Group NV, cu sediul în Belgia.

Banca anunță că tranzacția este supusă aprobărilor de reglementare, iar preluarea se va realiza până la jumătatea anului 2022. Valoarea totală a tranzacției este de 1.015 milioane euro și va permite RBI să aloce capital suplimentar piețelor cheie și să accelereze creșterea în zonele vizate.

După România, Bulgaria este a doua cea mai profitabilă piață din regiune

“În ciuda profitabilității consecvente și a puterii afacerii RBI în Bulgaria, decizia de a vinde este motivată în primul rând de posibilitatea realocării capitalului pentru a profita de oportunități atractive de creștere pe piețele cheie ale RBI” se arată într-un comunicat de presă al băncii.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)