[dropcap]R[/dropcap]aiffeisen Bank a primit de la Euromoney premiul pentru cea mai buna banca din Romania pentru servicii financiare oferite segmentului de clienti cu active administrate intre 500 mii si 1 milion USD, la o ceremonie care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Londra.

Clasamentul, publicat anual de prestigioasa revista britanica Euromoney, a fost realizat pe baza rezultatelor din anul 2012 (active administrate, cresterea portofoliului de active si pasive, venit net etc), dar si a voturilor  bancherilor specializati pe acest segment.

“Sunt incantat de acest premiu pentru ca este unul bazat pe rezultate, dar si pe aprecierea specialistilor cu expertiza in domeniu. Noi am ales sa ne diferentiem serviciile adresate clientilor cu averi ridicate punand accentul pe consilierea financiara, iar succesul acestei abordari este dovedit de faptul ca produsele de investitii prevaleaza in portofoliile clientilor nostri. Avem cea mai ridicata rata de utilizare a produselor de investitii din piata, depozitele reprezentand doar un sfert din optiuni.

Segmentul de clienti cu active financiare sub 1 milion USD este foarte important, fiind cel mai numeros in categoria clientilor de private banking din Romania, de asemenea cel mai interesat de consilierea financiara si un univers investitional larg. Acesti clienti doresc variante de plasament noi care sa le permita sa obtina randamente mai mari, pentru a-si spori averea, dar fara a fi dispusi sa-si asume riscuri semnificative. Din acest motiv, variantele de plasament cu protectie partiala sau integrala a capitalului au raspuns foarte bine obiectivelor investitorilor. Le multumesc clientilor nostri care apreciaza expertiza si profesionalismul cu care ii consiliem”, a spus Mihail Ion, presedintele Comitetului de Investitii al Raiffeisen Bank.

Prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen, clientii cu averi ridicate ai Raiffeisen Bank beneficiaza o relatie bancara privilegiata si au acces la toata expertiza de piata financiara acumulata la nivelul Grupului Raiffeisen, atat locala, cat si internationala. Raiffeisen Bank este autorizata de CNVM pentru furnizarea de servicii de consultanta pentru investitii. In cadrul Raiffeisen Bank, aceasta activitate care este guvernata de Comitetul de Investitii, care reuneste specialistii Grupului Raiffeisen in Romania din activitatile de administrare de investitii, trezorerie, cercetare macroeconomica, brokeraj, custodie, persoane fizice.

La 30 septembrie 2012, activele administrate prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen erau de 640 milioane EUR, detinute de 670 clienti.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)