Raportul de Responsabilitate Corporativa* pentru anul 2012 prezinta evolutia companiei in ultimii patru ani in ceea ce priveste implicarea comunitara si transparenta in guvernanta corporativa. Raportul de Responsabilitate Corporativa al Raiffeisen Bank este disponibil aici.

Raportul prezinta contributia Raiffeisen Bank in comunitate prin proiecte derulate in anul 2012:
– 2.000.000 euro investitie comunitara (38% mai mult decat in 2011)
– peste 200 de angajati au voluntariat in medie 2,5 zile/an
– aproximativ 500.000 de beneficiari in intreaga tara
– investitiile in proiecte cu acoperire nationala au crescut la 25%  fata de 13% in 2011
– al 3-lea an consecutiv pentru proiectele I’Velo si studentObike – 1.000 de biciclete in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Constanta, Iasi si Brasov;
– al 3-lea an de “Biciclete cu cravata’ – biciclete disponibile pentru angajatii din Bucuresti
– a 5-a editie “Bucharest City Marathon” si al doilea an al programului de antrenament pentru angajatiI proprii “Primul meu marathon”
– a 2-a editie a programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”

“Stim ca felul in care evolueaza Raiffeisen Bank poate influenta evolutia economica, bunastarea comunitatilor, dar si felul in care traim fiecare. Raportul de responsabilitate corporativa din acest an arata cum a evoluat in ultimii patru ani angajamentul nostru fata de promovarea unui stil de viata sanatos si a sustenabilitatii sociale”, a spus Steven van Groningen, Presedinte & CEO, Raiffeisen Bank.

“In fiecare an banca a investit timp si energie pentru a intelege nevoile partenerilor comunitari si pentru a-si prezenta la randul sau asteptarile si planurile de viitor. In plus, Raiffeisen Bank a folosit informatiile rezultate din acest dialog pentru a crea sisteme simple de lucru cu reprezentantii comunitatii, facand astfel resursele bancii accesibile pentru cei care au cu adevarat nevoie de ele. In cei patru ani de cand lucram impreuna, Raiffeisen Bank a evoluat in modul in care culege informatii din comunitati, folosindu-le pentru a imbunatati atat munca sa, cat si proiectele sustinute”, a declarat Ioana Szatmari, coordonator program CSR, Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Raportul de RC se concentreaza pe transparenta in guvernanta corporativa:
– in 2012 am raportat integral 72 de parametri GRI si partial pentru alti sase, dintr-un total de 94, fata de 44 integral si 5 partial in primul raport
– am extins si am detaliat capitolul de guvernanta corporativa
– prezentam in detaliu informatii privind angajatii, conditiile de lucru si nivelul de satisfactie in companie
– facem un bilant al temelor de afaceri publice in care ne implicam si al organizatilor partenere;

Pentru mai multe informatii privind activitatea de responsabilitate corporativa a Raiffeisen Bank va invitam sa vizitati si blogul www.raiffeisencomunitati.ro.

***
* Raportul de Responsabilitate Corporativa respecta doua standarde voluntare de raportare: Global Reporting Initiative (al treilea an de raportare) si London Benchmarking Group (al patrulea an de raportare). Modelul GRI cuprinde informatii despre guvernanta corporativa, impact de mediu, respectarea drepturilor omului, resapectarea normelor privind produsele financiar-bancare. Modelul LBG evalueaza investitiile comunitare ale companiei si impactul acestora.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este in prezent cea mai profitabila banca din Romania, cu un profit net la finalul anului 2012 de 88 de milioane de euro. Furnizeaza servicii financiare pentru aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii, prin cele 525 de agentii din intreaga tara si o retea de peste 1.000 de ATMuri si 11.000 de EPOS-uri.
Sectiunea Media de la adresa www.raiffeisen.ro/media cuprinde stiri, comunicate, studii si prognoze. Raportul anual al bancii este disponibil la adresa www.raiffeisen.ro/despre-raiffeisen-bank/rapoarte-anuale.

www.raiffeisencomunitati.ro este blogul de responsabilitate al companiei. Aici gasiti informatii despre proiecte comunitare sustinute de Raiffeisen Bank. Ne puteti urmari si pe Facebook, la adresa: www.facebook.com/RaiffeisenComunitati.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)