Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) a anunțat miercuri că în 2016 a înregistrat în România un profit după plata taxelor de 100 milioane euro, în creștere cu 4,5% față de rezultatul de 98 de milioane de euro înregistrat în 2015, potrivit Agerpres.

Numărul sucursalelor a scăzut cu 6,3% până la 480, iar numărul angajaților s-a redus cu 2,1% până la 5.322 de persoane.

La nivelul întregului grup, în 2016 Raiffeisen Bank International a înregistrat o creștere de 31,9% în ritm anual a profitului după plata unor taxe de până la 574 milioane de euro, în timp ce profitul consolidat a crescut cu 22,2%, până la 463 milioane de euro. Aceasta în condițiile în care venitul net din dobânzi a scăzut cu 11,8%, până la 2,935 miliarde euro, în timp ce provizioanele pentru pierderi s-au diminuat cu 40,3%, până la 754 milioane de euro.

“Având în vedere contextul de dobânzi scăzute care pune presiuni asupra câștigurilor noastre, sunt mulțumit de profitul consolidat. Am reușit să ne îmbunătățim considerabil rezultatele în toate regiunile. În special, aș dori să scot în evidență Europa de Sud-Est, unde rezultatele ar putea fi majorare cu aproape 40%”, a declarat directorul general de la RBI, Karl Sevelda.

Chiar dacă profitul consolidat a crescut, RBI a precizat că nu va plăti dividende nici pentru anul 2016. Ultima dată când RBI a acordat dividende a fost în anul 2013.

Grupul bancar austriac a mai informat că sâmbătă, 18 martie 2017, se va finaliza fuziunea dintre Raiffeisen Zentralbank (RZB) și divizia sa Raiffeisen Bank International (RBI).

Raiffeisen Bank International împreună cu grupul mamă Raiffeisen Zentralbank au fost incluse în cele 51 de mari bănci europene care au fost supuse în 2016 la o nouă rundă de teste de stres de către Autoritatea Bancară Europeană și, potrivit rezultatelor, Raiffeisen se numără printre băncile care au obținut cele mai slabe rezultate.

În România, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse și servicii financiare pentru aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Banca are o rețea de aproape 500 de agenții în toată țara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS și peste 80 de MFM-uri.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)