Bancherii de la Raiffeisen Bank Ungaria au declarat pentru presa locala ca banca a fost profitabila pe toate segmentele de business si nu intentioneaza sa iasa de pe piata ungara. Anuntul vine dupa ce in 21 august Presedintele Bancii anunta o posibila retragere din piata din cauza masurilor Bancii Centrale (vezi aici)

Dupa o luna, bancherii din Ungaria se razgandesc si anunta ca “Exit from Hungary not on agenda”

Directorul executiv al Raiffeisen Bank Ungaria, Heinz Wiedner, a spus ca subsidiara maghiara a fost profitabila pe toate segmentele de business in primul semes­tru al anului, dar a suferit pierderi importante din cauza provizioanelor pe care a trebuit sa le constituie in asteptarea masurilor pe care le va impune guvernul pentru imprumutu­rile in valuta ale populatiei.

Vin zile grele pentru bancile prezenta in Ungaria. Guvernul intentionea­za sa converteasca imprumuturile din moneda straina in forinti, anul viitor

„Obiectivul nostru cheie ramane ca operatiunile noastre sa redevina profitabile”, a declarat CEO-ul, adaugand ca din punctul sau de vedere acest lucru poate fi obtinut pana in 2016 „daca lucrurile raman cum sunt in prezent”. in ceea ce priveste sentintele de prima instanta in procesele intentate de banci impotriva statului in legatura cu legislatia privind reducerea datoriilor clientilor, Wiedner spune ca nu sunt prea multe motive de optimism, dar ca banca a actionat mereu in conformitate cu legislatia in vigoare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)