Sediu RBI

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una din cele mai expuse bănci europene pe Rusia, a anunţat miercuri că analizează toate opţiunile strategice pentru divizia sa din Rusia, “inclusiv o ieşire gestionată cu atenţie”, transmite Reuters.

Plecare din Rusia o schimbare radicală pentru banca austriacă, Raiffeisen fiind prezentă pe piaţa din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a 10 cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 11,96 miliarde de euro.

Tot miercuri, Raiffeisen a anunţat că în primul său trimestru profitul său net a urcat până la 442 milioane de euro, de la 126 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care venitul net din dobânzi a urcat până la 986 milioane de euro, de la 736 milioane de euro anul trecut.

În primul trimestru al acestui an creditele acordate de Raiffeisen au crescut cu 1% pe fondul stopării activităţii de creditare în Rusia. Acum banca austriacă se aşteaptă la un volum de credite stabil în 2022, comparativ cu 2021, în condiţiile în care anterior se aştepta la o creştere cuprinsă între 7% şi 9%.

Divizia din Rusia a grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI) este a noua cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 15,8 miliarde de euro, 8.700 de angajaţi şi peste 4,5 milioane de clienţi.

Expunerea grupului bancar austriac la Rusia totaliza 22,85 miliarde de euro, mai mult de jumătate având legătură cu sectorul corporatist. De asemenea, Raiffeisen deţine 2,2 miliarde de euro în împrumuturi acordate clienţilor din Ucraina.

Raiffeisen Bank International (RBI) este o bancă universală care operează în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.

Citeste si

Băncile internaționale au o expunere pe Rusia de aproximativ 120 de miliarde dolari. Pentru zona CEE, expunerea băncilor este de 9%. Vezi LISTA

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)