Raiffeisen Bank si-a adaptat produsele dupa noile conditii BNR. Acum banca nu mai vinde  creditele de nevoi personale fara garantii in euro, ci doar in lei. Flexicredit, produsul celor de la Raiffeisen Bank se acorda pe maximum 5 ani (minim 6 luni) fata de 10 ani, cum era pana la adoptarea noile norme BNR. Suma maxima ce poate fi imprumutata ajunge la echivalentul a 15.000 euro, iar dobanda poate fi fixa sau variabila si se ajusteaza in functie de nivelul creditului accesat, potrivit bancii.

La credite de peste 7000 euro, dobanda fixa este de 15% iar DAE de 16,4%, in timp ce pentru credite cu o valoare mai mica de 3000 euro, dobanda creste la 19%, iar DAE la 22,46%. Creditele cu dobanda variabila au dobanzi intre 14,15% (DAE 15,43%) pentru credite mai mari de echivalentul a 7.000 de euro si 18,15% (DAE 21,44) pentru creditele mai mici de 3.000 de euro.

Comisioanele percepute de Raiffeisen Bank sunt: cel de analiza credit – 200 lei si cel de administrare lunar – 5 lei si

Comisionul de rambursare anticipata este 0% in cazul creditelor cu dobanda variabila; 0,5% din valoarea rambursata in avans, in cazul creditelor cu dobanda fixa, daca rambursarea se face in ultimul an de contract si 1% din valoarea rambursata in avans, in cazul creditelor cu dobanda fixa, daca rambursarea se face inainte de inceperea ultimului an de contract.

Raiffeisen Bank ofera clientilor posibilitatea de a opta pentru 3 luni de pauza la plata ratelor, oricand au nevoie pe parcursul perioadei de creditare, incepand cu a saptea luna.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)