Ramona Ivan, Director Directia Relatii Externe si Finantari Structurale – CEC Bank, a avertizat, in cadrul conferintei “Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene” organizata de publicatia online www.BankingNews.ro, ca prea multi oameni neavizati vorbesc despre fonduri europene, fapt ce aduce in prim-plan o imagine negativa fata de proiectele derulate cu bani europeni.

“Toata lumea vorbeste de fonduri europene, dar noi spunem ca este bine sa vorbeasca doar cine stie despre ce este vorba”, a subliniat Ramona Ivan, care detine si functia de presedinte al Comisiei de Fonduri Europene din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor.

In opinia sa, mesajul pe care autoritatile il transmit societatii trebuie sa fie corect, stipuland ca “nu sunt bani pentru orice. Nu sunt bani pentru toata lumea.

Trebuie sa stii ce vrei”. De asemenea, un potential beneficiar de fonduri europene trebuie sa stie ca trebuie sa respecte toate regulile si cerintele Uniunii Europene, fara a face rabat de la disciplina pe care o impune accesarea banilor europeni.

“Chiar glumesc uneori cu sotul meu, spunandu-i ca nu este eligibil pentru a accesa fonduri europene, pentru ca el este obisnuit cateodata sa forteze culoarea galbena la semafor”, a mentionat specialistul CEC Bank in fonduri europene.

Totodata, Ramona Ivan a precizat, in cadrul evenimentului organizat de www.BankingNews.ro, ca bancile au bani sa crediteze, au acces si la fonduri din partea institutiilor financiare internationale in acest scop, dar trebuie sa aiba pe cine sa finanteze.

Oficialul CEC Bank a mai declarat ca lucrurile s-au schimbat mult in domeniul fondurilor europene, chiar daca “in trecut, multe dintre proiecte s-au facut doar ca sa se faca. Beneficiarii trebuie sa creada in proiectele lor, fapt pentru care bancile ii vor prefera oricand pe cei care spun ca oricand ar fi demarat afacerea chiar si daca nu ar fi avut la dispozitie banii europeni.

Ramona Ivan a evidentiat ca beneficiarul trebuie sa aiba ceva bani atunci cand vizeaza realizarea unui proiect cu fonduri europene. “Trebuie sa fie banii pentru diferenta de co-finantare, pentru partea de proiect care este neeligibil si inca pe atat pentru socoteala din targ care nu se potriveste cu cea de acasa”, a spus directorul Directiei Relatii Externe si Finantari Structurale din cadrul CEC Bank.

Ramona Ivan este de parere ca banii proprii ii responsabilizeaza pe beneficiarii de fonduri europene, care devin atenti si dedicati suta la suta in implementarea proiectului, fara sa astepte doar partea de finantare nerambursabila, care confera o anumită relaxare.

Reprezentantul CEC Bank in cadrul conferintei “Rolul bancilor in accesarea fonduri europene” a incheiat discursul sau intr-un ton optimist, evidentiind faptul imbucurator ca in ultima perioada se observa o crestere a calitatii proiectelor care vin catre evaluarea bancara.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)