Încrederea în economie s-a ameliorat în ianuarie, indicatorul Comisiei Europene atingând maximul ultimelor 10 luni. Se notează încrederea consumatorilor, în creștere spre cel mai ridicat nivel din septembrie 2008. Evoluții pozitive s-au înregistrat și în servicii și industrie, contrabalansând deteriorarea din construcții (minimul din iunie).
Pe de altă parte, autorizațiile de construcții rezidențiale au scăzut cu 12.3% an/an în decembrie, la 2,519 unități (minimul din februarie), se arată în raportul macroeconomic zilnic al Bancii Transilvania.
În 2016 acest indicator s-a diminuat cu 1.2% an/an, la 38,653 unități, evoluție influențată de Legea dării în plată și de incertitudinile privind mix-ul de politici economice de după alegerile generale.
 
Rata creditelor neperformante s-a redus cu 0.12 puncte procentuale lună/lună și cu 5.23 puncte procentuale an/an la 9.90% în noiembrie (minimul din 2010), sub influența ameliorării climatului macroeconomic, scăderii costurilor de finanțare și procesului de restructurare bilanțieră din sectorul bancar.

La BNR, cursul EUR/RON a scăzut cu 0.16%, la 4.5006, iar USD/RON s-a depreciat cu 0.27%, la 4.2075, se mai

arată în raportul BT.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)