RBS a pierdut, marti, definitiv, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul in fata a 67 de clienti care au contractat credite in euro, banca fiind obligata sa restituie intre 6.500 si 10.000 de euro fiecaruia dintre acestia si sa-si reduca dobanzile si comisioanele de administrare si procesare, dupa cum a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru Bursa.ro

” Initial, am avut castig de cauza in ceea ce priveste comisionul, insa, ulterior, victoria a fost extinsa si la dobanzi, dar si la alte comisioane si costuri. Comisionul estimativ ducea costul total al ratei mai sus cu circa 20%, iar dobanda variabila – cu 10-15%. in urma deciziei din justitie, costurile cu rata lunara se vor reduce cu aproximativ 40%”.

Avocatul Piperea a spus ca, fiind o solutie definitiva, se va trece imediat la executare silita, daca banca nu se va conforma deciziei in termenul legal de 48 de ore.

Hotararea Instantei referitoare la dobanzi luata in cazul RBS va fi extinsa cu siguranta si la celelalte cazuri similare aflate pe rol, explica Gheorge Piperea in Bursa.

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)