În urma dialogului și a consultărilor care au avut loc între Ministerul de Finanțe, ASF și reprezentanții administratorilor de fonduri private de pensii din România în ultima perioadă, prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul 2 de pensii au fost modificate astfel încât să includă condiții îmbunătățite, în comparație cu cadrul legal creat inițial de actul legislativ menționat.

APAPR dorește să mulțumească reprezențantilor Ministerului de Finanțe și ASF pentru dialogul constructiv avut.

APAPR consideră că măsura diversificării investițiilor, pe care asociația a promovat-o de mulți ani, reprezintă un beneficiu important, atât pentru economie, cât și pentru veniturile viitoare ale românilor, pentru că banii colectați în conturile lor de pensii private vor putea fi investiți profitabil în mai multe sectoare, contribuind la dezvoltarea României.

APAPR apreciază în mod deosebit efortul depus și dorește să mulțumească tuturor celor implicați în educarea publicului cu privire la rolul important pe care Pilonul 2 îl are în gestionarea finanțelor personale ale românilor și în finanțarea dezvoltării României – experți din instituțiile responsabile, asociații profesionale, lideri de afaceri, membri ai societății civile, mass media, analiști și comentatori economici.

APAPR își păstrează convingerea că, în ultimii 11 ani, sistemul pensiilor administrate privat a rămas permanent un sistem solid și puternic capitalizat, inclusiv prin provizioanele existente, de natură a asigura îndeplinirea tuturor garanțiilor oferite prin lege.

APAPR își exprimă speranța că, odată ce bazele unui dialog constuctiv au fost puse, el va continua în vederea asigurării stabilității și solidității sistemului de pensii private pe termen lung.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)