Cu veniturile subtiate de sarbatori, romanii nu s-au grabit in ianuarie spre banci pentru a-si achita ratele. Astfel, restantele la credite s-au majorat in prima luna din an cu circa un miliard de lei comparativ cu luna decembrie a anului trecut. 22,3 miliarde de lei – la atât se ridicau restantele la credite acumulate atât de firme, cât si de populatie luna trecuta, potrivit datelor BNR. Cele mai mari restante s-au inregistrat la creditele in valuta. Romanii nu au achitat, in ianuarie, rate care se ridica la 12,9 miliarde de lei. Valoarea acestor restante este cu 7,2% mai mare decat in decembrie 2011. In ceea ce priveste restantele la creditele in lei, acestea au crescut cu 1,2 %, in ianuarie, comparativ cu ultima luna a anului trecut. Valoarea acestora a ajuns, astfel, la 9,4 miliarde de lei.

In ianuarie, creditarea in lei a scazut la 80,7 miliarde de lei, cu peste un miliard sub nivelul din decembrie 2011. Cautate au fost mai mult creditele in valuta, care au ajuns la peste 143,8 miliarde de lei, potrivit Realitatea TV.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)