Presa anunta ca ungurii de la MKB pregatesc banca pentru un alt cumparator. Nextebank, fosta  Romexterra, va ramane cu doar trei agentii in Bucuresti, arata o informare trimisa de banca propriilor clienti. Peste jumatate din posturi vor fi desfiintate, la fel ca o buna parte a agentiilor.

Nextebank, fosta  Romexterra, va ramane cu doar trei agentii in Bucuresti, arata o informare trimisa de banca propriilor clienti. Masura este parte a unui proces mai amplu de restructurare care, potrivit informatiilor Capital, presupune si desfiintarea a mai bine de jumatate din posturile angajatilor si inchiderea majoritatii agentiilor si sucursalelor din tara. Contactat de Capital, directorul executiv al bancii nu a dorit sa comenteze detaliile insa a spus ca  la Nextebank se intampla ceea ce se intampla la majoritatea bancilor din Romania.

“ Nici nu cunosc exact detaliile si nici nu sunt mandatat sa fac afirmatii privind chestiuni atat de sensibile.Atat cat inca detin acest post, atributiile mele sunt in alte zone. Va pot spune doar ca este un proces prin care au trecut mai multe banci din Romania”, a spus directorul Nextebank. Pe de alta parte, in presa au aparut deja informatii privind negocierile dintre MKB, actionarul majoritar al Nextebank si administratorul de investitii Axxess Capital. Potrivit informatiilor publicate de ziarul Bursa, noul actionar majoritar doreste ca banca sa absoarba IFN-ul Patria Credit, pe care il detine in portofoliu.

Astfel, masurile luate recent de Nextebank ar fi fost impuse chiar de catre potentialul cumparator. Patria Credit, un IFN specializat in credite de consum, a mai incercat sa obtina de la BNR licenta pentru infiintarea unei banci insa fara succes. O parte a locurilor lasate libere de angajatii Nextebank restructurati ar urma sa fie ocupate de oamenii de la Patria Credit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)