Revolut a lansat serviciul de tranzacționare de acțiuni pe bursă disponibil pentru utilizatorii de abonamente Revolut Metal din România, care pot efectua până la 100 de tranzacții lunar, fără comision.

Utilizatorii pot tranzacționa acțiuni dintr-un portofoliu de 300 de companii listate la Bursa din New York și NASDAQ. Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței.

Lista companiilor de la care utilizatorii vor putea cumpăra acțiuni este în continuă dezvoltare, iar FinTech-ul britanic urmează să adauge noi nume mari. În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

În săptămânile ce urmează, Revolut va extinde serviciul și către utilizatorii săi Standard și Premium. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, se vor aplica comisioane de 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an.

Revolut transformă tranzacționarea pe bursă în investiții disponibile pentru largi categorii de utilizatori, eliminând ideea conform căreia investițiile pot fi accesibile unui număr restrâns de persoane și doar într-un cadru complex și greu accesibil. Astfel, compania britanică este prima din Europa ce le va permite utilizatorilor să cumpere fracții de acțiuni ale unor companii listate în Statele Unite ale Americii.

Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani, beneficiind de cunoscutele rate excelente de schimb valutar ale Revolut și de un proces de conversie automată.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.

„Acesta este un nou pas uriaș din misiunea noastră de a face serviciile financiare mai incluzive, inovatoare și accesibile. Investițiile în acțiuni au fost pentru prea mult timp rezervate unei categorii restrânse de persoane, iar asta a dus la numeroase probleme pentru cei care doresc să găsească modalități eficiente de a-și gestiona banii”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

„Ne-am asigurat că a investi prin intermediul Revolut este ieftin, ușor și accesibil tuturor, chiar dacă utilizatorii doresc să investească sume foarte mici. Acesta este doar începutul ofertei noastre de investiții, urmând ca în viitorul apropiat să oferim acces și utilizatorilor din diferite alte piețe, precum și să lansăm noi produse de investiții”, a adăugat Storonsky.

Important de știut:

  1. Tranzacții executate de DriveWealth LLC în numele clienților, în intervalul orar în care sunt deschise piețele din SUA (9:30 a.m. EST – 4:00 p.m. EST).
  2. Capital de risc.
  3. Performanța anterioară nu este un indicator al performanței viitoare.
  4. Pot fi aplicate și alte feluri de taxe, cum ar fi SEC și TAF pentru acțiunile din SUA.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)