Revolut, aplicația financiară cu peste 18 milioane de clienți în toată lumea, a operaționalizat, de azi, în alte 10 piețe europene licența bancară emisă în Lituania. Clienții din Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia care optează pentru serviciile Revolut Bank vor avea depozitele protejate de schema de garantare a depozitelor. Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de compania de stat lituaniană pentru Asigurări de Depozite și Investiții.

Clienții vor putea să opteze pentru trecerea la Revolut Bank direct din aplicație, iar procesul de tranziție va dura doar câteva minute. Lansarea Revolut Bank pe aceste piețe este un alt exemplu al efortului constant depus de fintech-ul britanic pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi. Conform unui studiu realizat de Revolut la finalul anului 2020, aproximativ 50% dintre respondenți au indicat faptul că ar lua în calcul să își încaseze salariul prin Revolut, iar 54% declarau că ar fi dispuși să utilizeze mai mult aplicația pentru achiziții, dacă ar avea depozitele asigurate.

“Lansarea băncii pe alte 10 piețe europene va aduce un grad mai mare de încredere și siguranță clienților noștri și ne va ajuta să diversificăm, în viitorul apropiat, portofoliul de servicii și produse noi oferite acestora”, a declarat Joe Heneghan, Chief Executive Officer Revolut Bank.

În doar șase ani de la lansare, Revolut a atras mai mult de 18 milioane de clienți la nivel global. În 2020, Revolut și-a lansat propria bancă în Polonia și Lituania, apoi a început să ofere produse de creditare competitive pe ambele piețe și și-a continuat expansiunea în Spațiul Economic European. După această recentă lansare pe cele 10 piețe europene, numărul țărilor UE unde Revolut Bank își derulează operațiunile ajunge la 28, inclusiv România, unde a fost lansată în martie 2021. Licența bancară specializată permite Revolut Bank să furnizeze o gamă limitată de servicii bancare direct din aplicație, alături de servicii și produse financiare oferite de alte entități care fac parte din grupul Revolut.

Prin intermediul aplicației, clienții pot vedea exact cât de mult cheltuiesc în fiecare lună pentru diverse achiziții, cum ar fi alimente, utilități, telecomunicații, servicii de transport și restaurație (HoReCa), își pot stabili limite ale cheltuielilor și pot gestiona abonamentele la diverse servicii de divertisment, pot economisi sau pot investi în criptomonede și metale prețioase. De asemenea, utilizatorii Revolut pot face cumpărături și pot transfera bani oriunde pe glob, fără comisioane sau taxe ascunse, în peste 30 de monede, direct din aplicație, sau pot trimite instantaneu bani apropiaților, prietenilor, copiilor, familiei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)