Revolut, unul dintre cele mai mari fintech-uri din Europa lansează un produs destinat minorilor – Revolut Junior. Acest nou serviciu de management al finanțelor proprii are drept target copiii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani și se integrează direct cu aplicația Revolut a părintelui.

Compania britanică cu peste 1 milion de utilizatori în România își extinde astfel popularitatea și în rândul celei mai tinere categorii a populației, la momentul actual vârsta medie a clienților Revolut la noi în țară fiind de aproximativ 34 de ani. În primă fază, Revolut Junior va fi disponibil doar pentru clienții Premium și Metal din Marea Britanie, urmând ca disponibilitatea serviciului să fie extinsă și pentru alte regiuni, precum România, dar și pentru clienții ce dispun de conturi gratuite.

Orice părinte sau tutore legal care este și utilizator Revolut va putea crea un cont Revolut Junior pentru copilul său. Ulterior, acesta va descărca aplicația cu același nume și va primi un card Revolut Junior. Noua aplicație oferă un set limitat de funcții, utilizând o interfață intuitivă, împărțită în două file – Account și Profile. Astfel, în fila Account, copiii vor putea interacționa cu o listă de tranzacții în timp real, iar în fila Profile își vor putea configura setările contului.

Părinții, pe de altă parte, vor primi o notificare la fiecare tranzacție și, de asemenea, vor putea controla modul în care copilul utilizează cardul – spre exemplu prin interzicerea sau limitarea plăților online. Totodată, aceștia vor putea vedea soldul și toate tranzacțiile, având în același timp posibilitatea să transfere instant bani către contul Revolut Junior.

Pe viitor, Revolut intenționează să adauge mai multe funcții pentru Revolut Junior. Printre altele, părinții vor putea stabili o ”indemnizație” și obiective financiare, iar copiii vor primi opțiuni de economisire sau rapoarte ale cheltuielilor. Cel mai probabil, noul produs Revolut se va bucura de o popularitate mare, fiind un serviciu sigur și inovator, ce va facilita educația financiară acordată în familie, oferind copiilor și o alternativă la plata cu numerar.

Editor

Răzvan Dinu este un tânăr licean de 18 ani, pasionat de jurnalism. Scrie despre domeniul auto pe blogul său - www.funtodrive.ro, descoperind secretele meseriei.

Leave a Reply

  • (not be published)