De astăzi, Revolut Junior este disponibil și pentru conturile Standard din România, după lansarea produsului pentru clienții Premium Și Metal.

Utilizatorii Premium și Metal au acum la dispoziție două funcționalități noi – “Sarcini” și “Alocație săptămânală”.

Potrivit companiei, Revolut Junior își propune să promoveze obiceiurile sănătoase de gestionare a banilor de la o vârstă fragedă, în parametri siguri și sub îndrumarea unui adult responsabil. Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut. Contul oferă funcționalitățile și experiența necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obțină abilitățile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenți financiar.

Produsul are trei componente principale:

  1. O aplicație nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
  2. .O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
  3. .Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.

Revolut Standard, costuri și limitări multe

Utilizatorii Revolut Standard pot crea un singur cont Junior. Costul cardului este același ca al cardurilor Standard, 26.99 RON, iar limita lunară de alimentare a contului pentru copii este de 160 RON.

Potrivit companiei, doar utilizatorii Premium și Metal vor beneficia de gestionarea contului Junior de către ambii părinți, de pușculița digitală Vaults pentru economisire sau de plata cu telefonul mobil.

În schimb, utilizatorii Premium și Metal pot crea două și respectiv cinci conturi Junior – cardurile sunt gratuite, iar limita anuală de alimentare este de 16000 RON. În plus, clienții Premium și Metal au acces la 2 noi funcționalități: Sarcini și Alocație Săptămânală.

Prin intermediul Sarcini, copiii au posibilitatea de a câștiga venituri suplimentare prin îndeplinirea unor atribuții și obiective definite de părinte / tutore legal. Astfel, aceștia învață să facă legătura dintre muncă și câștiguri și sunt recompensați pentru eforturile făcute.

Folosind funcționalitatea de alocație săptămânală, părinții pot alimenta conturile Revolut Junior cu o sumă fixă în fiecare săptămână, ajuntându-și astfel copii să își planifice mai bine cheltuielile datorită accesului la un venit periodic și predictibil.

Părinții pot gestiona alocațiile copiilor, precum și fondurile proprii, folosind contul lor Revolut existent. Astfel, ei au la dispoziție o soluție integrată de gestiune financiară pentru întreaga familie. Aceasta include posibilitatea de a transfera bani direct și instantaneu către contul copilului și a accesa soldul și tranzacțiile acestora în orice moment. În plus, părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.

Între timp, compania anunță că a adăugat noi funcționalități pentru conturile Premium și Metal, printre care se numără:

  1. Posibilitatea gestionării contului Junior de ambii părinți

2. Adăugarea pușculiței digitale Vaults conturilor Junior, ajutând astfel copiii să economisească pentru obiectivele lor

3. Posibilitatea de a efectua plăți cu telefonul mobil

Alte funcționalități care urmează să fie implementate pe viitor sunt:

Rewards, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să dezvolte abilități financiare. Fiecare funcționalitate este creată în așa fel încât să implice atât părinții, cât și copiii, facilitând astfel dialogul constant în familie.

„Vrem să îi ajutăm pe copii să dezvolte abilități financiare, așa că suntem mândri să adăugăm noi funcționalități produsului și să îl facem accesibil pentru toți utilizatorii noștri din România. Conversațiile despre bani încep de obicei acasă și considerăm că aceste abilități sunt obținute pas cu pas, prin experiență și cu ajutorul părinților și al tutorilor. Sperăm că noua funcționalitate “Sarcini” să ajute într-un mod pozitiv în procesul de dezvoltare a abilităților financiare, atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Am observat că multe magazine și restaurante au trecut la plăți fără numerar pe durata pandemiei. Acest lucru limitează accesul copiilor care obișnuiau să primească bani de buzunar în numerar. Avem încrederea că Revolut Junior va rezolva această problemă și va permite copiilor să-și folosească banii de buzunar într-un mod mai sigur, prin efectuarea de plăți contactless.”, a declarat Aurelien Guichard, Product Owner pentru Revolut Junior.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)