Revolut este o alternativă digitală la servicii bancare clasice. Revolut le permite utilizatorilor, după deschiderea unui cont curent în aplicație, să efectueze transferuri domestice și internaționale gratuite, să dețină și să schimbe 25 de monede folosind cursul de schimb interbancar și să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, fără taxe și comisioane ascunse, folosind un card contactless Visa sau MasterCard. Platforma Revolut permite utilizatorilor și să cumpere și să tranzacționeze criptomonedele Bitcoin, Litecoin și Ethereum.

Revolut, compania fintech înființată în Londra care și-a propus să treacă peste granițele fizice, dar și de a elimina taxele bancare ascunse, va deschide biroul din România în mai. Echipa locală va fi formată dintr-un country manager și o echipă de marketing de mici dimensiuni. Aceasta va fi responsabilă de creșterea și dezvoltarea pieței din România, precum și crearea unei revoluții financiar-bancare autohtone.

”Am ajuns la aceste rezultate organic, fără investiții în marketing. Suntem convinși că putem depăși 100.000 de utilizatori în România până la finalul anului cu susținerea echipei locale”, a spus Andrius Biceika, Head of Country Managers, Revolut.

Compania are deja peste 25.000 de utilizatori în România, care în 2017 au cheltuit 3 milioane de dolari. Revolut spune că acești utilizatori au economisit peste 150.000 de dolari alegând Revolut în detrimentul băncilor tradiționale.

„În timp ce băncile tradiționale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienții noștri au posibilitatea să transfere și să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe și comisioane bancare ascunse! Suntem aici pentru a încheia monopolul băncilor mari care au profitat de clienții lor prea mult timp, cu taxe și comisioane ascunse și tehnologie îndoielnică”, a spus Andrius Biceika, head of country managers, Revolut.

Revolut urmăreşte să-şi obţină şi licenţa de banking, pentru a putea oferi produse de creditare proprii, atât pentru persoane fizice cât şi pentru IMM-urile care au un cont deschis la ei.

Compania a atras până în prezent peste 1.800.000 de utilizatori și a procesat peste 70 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 12 miliarde de dolari.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)