Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 2%, comparativ cu nivelul din luna mai, potrivit unui comunicat de presă al instituției. La 30 iunie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 36.831 milioane euro, față de 37.570 milioane euro la 31 mai 2021.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 902 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor și altele;
  • Ieşiri de 1.641 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.926 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2021 au fost de 41.757 milioane euro, faţă de 42.781 milioane euro la 31 mai 2021.

Plăţile scadente în luna iulie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 121 milioane euro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)