Potrivit rezultatelor consemnate în 2018 de Alpha Bank, depozitele din portofoliul instituției de credit au ajuns la aproape 2,5 mld. euro, crescând semnificativ peste ritmul pieței (creștere de 23% faţă de 3.3% la nivel de sistem).

Valoarea creditelor la sfârșitul lui 2018 era de 2,6 miliarde de euro, ipotecarele crescând cu 5,3%, până la 1,1 miliarde de euro, se arată într-un comunicat de presî remis de Alpha Bank.

Veniturile operaționale s-au majorat cu 2,9%, ajungând la 133.7 milioane de euro, în timp ce rata creditelor neperformante a scăzut de la 7,3% la 6,4%. 2018 a fost al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, profitul brut înainte de impozitare la sfârşitul anului 2018 s-a situat la 20,9 milioane de euro. Alpha Bank România avea la sfârșitul anului trecut o rețea formată din 130 unități și 1.976 de angajați.

“Indicatorii financiari de la sfârșitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creștere organică pe care Alpha Bank România a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menținut și anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare și un profil de risc îmbunătățit.

Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creștere al pieței, confirmând încă o dată încrederea clienților noștri. Rămânem dedicați obiectivului de creștere a intermedierii financiare care să conducă la creșterea bunăstării în România“, a menționat Sergiu Oprescu, Președintele Executiv Alpha Bank România.

Sergiu Oprescu conduce de la București Rețeaua Internațională a Alpha Bank

De curând, Alpha Bank și-a consolidat structura Comitetului Executiv prin numirea lui Sergiu Oprescu în funcția de Director General Rețea Internațională și a lui Nikos Salakas ca Director General, Bună Guvernanță și Juridic. Ocupanții celor două poziții fac parte din structura Comitetului Executiv al Grupului și raporteaza direct către Vassilis Psaltis, CEO.

“Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastră de implementare, astfel încât, să putem pune în aplicare o agendă ambițioasă în anii ce urmează”, a declarat Vassilis Psaltis, CEO Alpha Bank.

”Ca Președinte Executiv al Alpha Bank România sunt profund onorat de numirea ca membru în Comitetul Executiv al Alpha Bank AE, preluând astfel și pozitia de Director General al Rețelei Internaționale. Noul rol reprezintă o provocare personală pe care o accept cu entuziasm și responsabilitate. Este o recunoaștere a maturității profesionale și a încrederii cu care a fost investită conducerea băncii din România.” a declarat Sergiu Oprescu.

Sergiu Oprescu coordonează subsidiarele Alpha Bank din patru țări (Albania, Cipru, România, UK) consolidând vizibilitatea internațională a grupului și asigurând alinierea la politicile de bună guvernanță ale acestuia. Își va păstra poziția de președinte executiv și membru al Consiliului de administrație al Alpha Bank România.

Nikos Salakas va aduce îmbunătățiri și va coordona segmente cheie cu rol critic în implementarea sustenabilă a Bunei Guvernanțe și supraveghere, aducând de asemenea o contribuție semnificativă expertizei juridice în zone precum reglemetarea și piața de capital. Atribuțiile sale acopera servicile juridice, conformitate, secretariatul Consiliului de administrație și protecția datelor.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)