Boardul FMI a avizat miercuri cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, punand la dispozitia statului cea de-a cincea transa, de 505 milioane euro, care ridica suma totala disponibila in caz de necesitate la aproximativ 2 miliarde euro. In comunicatul de presa, FMI atentioneaza insa Romania despre riscurile sistemului bancar.

Mai mult, reprezentantii FMI, aduc in discutie  vigilenta autoritatilor de supraveghere si existenta unor proceduri operationale detaliate, pentru a aplica rapid planuri de protectie. Conditiile de finantare externe s-au imbunatatit, desi accesul bancilor la finantare este pe termen scurt, mai considera FMI.

“Riscurile din sistemul bancar raman semnificative, din cauza nivelului ridicat al imprumuturilor neperformante si a posibilelor influente financiare din Europa, dar exista rezerve considerabile de capital care sa atenueze impactul unor socuri”. Sunt insa esentiale vigilenta autoritatilor de supraveghere si existenta unor proceduri operationale detaliate, pentru a aplica rapid planuri de protectie. Conditiile de finantare externe s-au imbunatatit, desi accesul bancilor la finantare este pe termen scurt.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)