Credit foto: Robert Anghel/LinkedIn

Robert Anghel a anunțat pe contul său de LinkedIn că urmează să preia poziția de Head of Strategy si Business Development în cadrul ING Bank, după ce în ultimii trei ani a dat curs unei provocări profesionale care viza dezvoltarea digitalizării în industria bancară thailandeză.

”În urmă cu exact 10 ani, a început aventura mea în ING România. Azi, după o escală de 3 ani în Thailanda, unde ING e shareholderul principal al TTB Bank, mă reîntorc în ING România. Urmează să preiau rolul de Head of Strategy și Business Development în echipa Mihaelei Bîtu. Mulțumesc mult, Mihaela pentru încredere! Sunt super entuziasmat de noua provocare și suntem, cu toții, super bucuroși să ne întoarcem acasă, aproape de familie și prieteni. Abia aștept să împărtășesc din învățăturile asiatice și să continuăm să schimbăm bankingul românesc în (și mai) bine!”, a scris Robert Anghel pe LinkedIn.

Cu o vastă experiență în sectorul digital și numeroase inovații dovedite în cadrul ING Bank, Robert Anghel a sprijinit, în perioada 2019 – 2022, TTB Bank în dezvoltarea strategiei digitale și consolidarea prezenței pe piața din Thailanda.

Robert s-a alăturat echipei ING în 2012 cu misiunea de a stabili o strategie de marketing digital pentru instituția de credit. Pe parcursul 2014/2015, acesta a condus departamentul de Mobile Strategy, în timp ce a dezvoltat și a lansat ING Bazar. Ulterior, în 2015, a fost numit Head of Digital Channels ING Bank România, fiind responsabil pentru dezvoltarea platformei digitale a ING Bazar și a vânzărilor digitale.

În octombrie 2017, el a decis să aprofundeze specificul bancar, iar odată cu reorganizarea pe structuri Agile, a preluat rolul de Tribe Lead Daily Banking și și-a îndreptat focusul pe zona de Payments Mobile din luna noiembrie a anului trecut. Planul dezvoltat în timpul mandatului său de Head of Digital channels a stat la baza creșterii capacității de utilizare a serviciilor mobile, de la 11% în 2017 la 53% în 2019. De asemenea, Robert Anghel s-a implicat activ în procesul de end to-end-mobile onboarding.

Dar numele lui Robert Anghel este asociat, invariabil, cu realizările din zona de plăți mobile. ING Pay se numără printre primele soluții de plăți mobile lansate în cadrul ING Group, în strânsă colaborare cu grupul.

”Nu am fost neapărat un tip de e-commerce sau retail, telekom sau banking, dar sunt legat, fără îndoială, de digital”, se descria Robert Anghel, omul care a vegheat asupra dezvoltării digitale a ING Bank, în cadrul unui interviu acordat la finalul anului 2018 publicației BankingNews (Citește materialul integral aici!).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)