Banca Națională de derulat o nouă operațiune de tip repo, în volum de 6.5 miliarde lei, scadența șapte zile, la o rată de dobândă anuală de 2.50%.

BNR a inundat ieri piața cu 6,5 mld. lei în cea de-a şasea operaţiune de tip repo organizată în acest an. Reluarea licita­ţiei a fost necesară, ea vine în contextul în care se remarcă creşterea dobânzilor interbancare, inflaţia a revenit pe creştere în luna august, iar cursul valutar este în ascensiune rapida.

În sfera pieței monetare se observă majorarea ratelor de dobândă pe scadența overnight la 2.29%/2.59%, pe fondul debutului unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii și proximității datei de plată a impozitelor lunare către stat.

Ministerul de Finanțe a redeschis o emisiune de titluri scadente în aprilie 2024 și s-a împrumutat cu 655 milioane RON (peste nivelul programat de 500 milioane lei), la un cost mediu anual de 4.39%, în scădere cu 16 puncte bază comparativ cu nivelul de la licitația din august.

ROBOR la trei luni a stagnat la 3.14%, iar ROBOR la șase luni s-a consolidat la 3.38%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)