Numarul romanilor care au raspuns afirmativ la intrebarea “Ati intrat in datorii in 2011?” este mai mult decat dublu fata de numarul cehilor si polonezilor. Asadar, dintre restantierii romani, 66% spun ca au datorii la utilitati. Urmeaza cei cu rate la banci, pentru diverse imprumuturi – 54%, dar si care nu-si mai pot achita creditele pentru locuinte – 45%. Multi datornici sunt si la companiile de leasing.

Culmea, romanii nu s-au invatat minte si s-au incurcat si mai tare in datorii: 15% s-au imprumutat din nou pentru a plati un credit vechi, cifra mai mare decat a cea intalnita la cehi sau polonezi.

Din pacate, 10 datornici din 100 ajung sa fie executati silit pana la urma. Si stirile rele nu se opresc aici. Aproape 80% dintre romani nu-si pot plati datoriile din cauza scaderii veniturilor. Doar jumatate dintre cehi si polonezi sunt in aceasta situatie. Studiul a fost realizat in cele trei tari la inceputul acestui an pe 1.000 de persoane, la comanda Kruk International.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)