Aproape un milion de clienti datoreaza bancilor 70 mld de euro, adica 307 mld lei, potrivit datelor de la Centrala Riscului de Credit (CRC). In acest caz, ratele restante aferente creditelor populaţiei si companiilor au ajuns la 31,3 miliarde de lei, adica 7,1 mld. euro, la sfarsitul lunii iulie, reprezentand 12,2% din totalul sumelor datorate, potrivit datelor BNR. Restantele au stagnat fata de luna anterioara, dar comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut sunt cu 30% mai mari.

La finalul lunii iulie, 912.000 de persoane fizice si companii erau inregistrate cu credite la banci mai mari de 20.000 de lei, iar circa 231.000 din acestea aveau intarzieri la plata ratelor. Practic, un client din patru era in urma cu achitarea datoriilor catre instituţiile de credit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)