Pana in urma cu cativa ani, sediile bancilor erau pline zilnic pana la refuz de romani care doreau sa ia un credit. De la televizoare si electrocasnice la case si masini, folosind celebrul “credit doar cu buletinul”, orice putea fi achizitionat rapid  de la orice banca. De ceva vreme insa, bate vantul prin sucursalele bancilor. Cum clientii se fac tot mai rar vazuti, angajatii bancilor nu mai sunt la fel de optimisti nici in legatura cu locul lor de munca si nici nu mai cred ca situatia s-ar putea imbunatati in perioada imediat urmatoare.

Pentru cei care lucreaza in banci, vremurile grele sunt departe de a fi apuse, potrivit unei analize www.incomemagazine.ro Penuria de clienti ii sperie pe salariatii bancilor fiindca stiu ca euforia creditelor date pe banda rulanta poate fi data uitarii si simt ca nu vor mai munci nici macar pe jumatate cat munceau in perioada de boom.

Angajatii se feresc sa vorbeasca deschis despre efectele crizei, despre reducerea numarului de agentii sau despre eventuale disponibilizari.

Bancile au incercat sa isi mai salveze angajatii, si de cand a inceput criza, unii dintre acestia au fost mutati din zona de vanzari in departamentele de recuperare. Cu toate acestea, unele voci avizate cred ca in acest an, bancherii vor fi nevoiti sa taie in carne vie, iar restructurarile mai drastice bat la usa, mai ales ca treptat, dar sigur, romanii au acumulat si restante la banci.

In cinci ani, doar 200 de agentii inchise si 5.000 de angajati disponibilizati. Ce urmeaza? Citeste pe www.incomemagazine.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)