Sanjeev Kumar Gupta, miliardar cu origini indiene și proprietar al Sidex Galaţi, a devenit oficial acționar majoritar al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), pe care a cumpărat-o de la Dorin Umbrărescu, având o participaţie de 99,5869% din capitalul băncii.

Potrivit băncii, capitalul social al Băncii Române de Credite și Investiții, subscris şi vărsat, este în prezent de 98.011.508,70 lei, față de capitalul de la finalul anului 2019, când era de 62,965 mil. lei.

Cornel Georgescu a rămas Director General al băncii, iar George-Cătălin Mihai și Dan-Horațiu Popa sunt directori adjuncți.

În 2019, Liberty House – fondată de Sanjeev Gupta, om de afaceri britanic cu origini indiene, preşedintele executiv, a depus dosarul pentru preluarea Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI).

Sanjeev Kumar Gupta a fondat compania Liberty House în 1992, firma având sedii în Londra, Singapore, Dubai şi Hong Kong. În 2017, compania a achiziţionat divizia companiei Tata Steel Europe de fabricare a oţelului din mai multe zone din Marea Britanie. Gupta conduce şi alianţa mondială GFG (Gupta Family Group), care are afaceri în mai multe sectoare, printre care bancar, minier, energetic, metalurgic, dar şi în construcţii şi imobiliare. Alianţa are peste 14.000 de angajaţi în întreaga lume.

Compania britanică Liberty Steel, controlată de Sanjeev Gupta, a achiziţionat Sidex Galaţi, în cadrul unei tranzacţii de 740 mil. euro, in iunie 2019.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)