Consiliul de Administrație al BNR se întrunește astăzi în cadrul penultimei ședințe de politică monetară din 2016. Se aștepta menținerea ratei de dobândă de referință la nivelul minim istoric de 1.75% și la păstrarea nivelurilor ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în RON și valută ale instituțiilor de credit la 8%, respectiv 12%.

BNR ar putea creste dobânda cheie din luna noiembrie 

Indicatorilor macro-financiari (din sfera externă și interna) sau dinamica prețurilor de consum ar putea “mobiliza” BNR să demareze un proces de normalizare a politicii monetare la ultima ședință din acest an., potrivit unei analize a Băncii Transilvania.

Dacă dinamica prețurilor de consum va continua să se situeze peste prognozele băncii centrale, iar riscurile la adresa stabilității financiare vor continua să se intensifice, prognozele BT indică o creștere a dobânzii cheie, din luna noiembrie a acestui an.

Mai precis, evolutia va fi una permanent crescătoare. Potrivit previziunilor BT, dobanda de politică monetară ar putea atinge pragul de 3% in 2017 si 3,50% in 2018.

evolutie-dobanda-bt

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)