Potrivit raportului zilnic furnizat de Banca Transilvania abonatilor săi, Guvernatorul BCE indică drept factori de risc în Europa tensiunile geo-politice și nivelul redus al profitabilității în sectorul bancar.

“In discursul susținut la Frankfurt de Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a subliniat faptul că procesul de relansare economică din regiune este dependent de politica monetară relaxată, semnalând prelungirea programelor neconvenționale pe termen scurt.

Guvernatorul consideră drept factori de risc pentru regiune  – tensiunile geo-politice și nivelul redus al profitabilității în sectorul bancar.

Pe de altă parte, Guvernatorul BCE a menționat rolul procesului de reglementare din sectorul bancar în consolidarea încrederii pe piețele financiare, atrăgând atenția cu privire la faptul că inversarea tendinței de reglementare ar putea determina acumularea unor noi dezechilibre macro-financiare.

Semnalele de politică monetară lansate de Guvernatorul BCE, preocupările privind referendumul din Italia, știrile companiilor (planul de restructurare la VolksWagen) și evoluțiile din piețele internaționale de materii prime au influențat piața financiară vineri. Rata de dobândă la titlurile de stat germane la 10 ani a scăzut la 0.272%, indicele EuroStoxx 50 a pierdut 0.7%, iar EUR/USD s-a depreciat cu 0.82%, la 1.0629 (cursul BCE), fiind cel mai redus nivel din decembrie 2015.

Si dolarul s-a apreciat cu 0.83% față de moneda unică europeană (referința BCE)”, se mai arată in raportul BT.

Astăzi, 21 noiembrie 2016, are loc discursul Președinte BCE în Parlamentul UE.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)