Presedintele-director general al Societe Generale, Frederic Oudea, a recomandat, joi, la Davos, abordarea cu prudenta a chestiunilor referitoare la propunerile de taxare suplimentara a bancilor.

„Trebui sa fim prudenti in ceea ce este de facut”, a spus acesta, raspunzand unor intrebari adresate de jurnalisti.

„Avem nevoie de banci solide. Rolul nostru este de a finanta economia si, pentru aceasta, avem nevoie de fonduri proprii, deci o crestere a taxarii inseamna mai putine fonduri proprii”, a explicat acesta la Forumul economic mondial.

Intrebat despre criza din zona euro si despre negocierile dintre Grecia si creditorii privati pentru reducerea datoriei, Frederic Oudea a avertizat asupra „riscului efectului de contagiune” daca Atena si bancile creditoare nu ajung la un acord.

„Suntem intr-o perioada mai buna si un succes in Grecia va contribui la intarirea acestei dinamici”, a arata acesta, subliniind ca in cazul unui esec, Grecia „va servi drept precedent” pentru investitorii din zona euro.

„Grecia este importanta drept exemplar”, a explicat seful Societe Generale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)