Steven van Groningen, CEO la Raiffeisen Bank, a declarat intr-o conferinta de presa ca BNR a dat doar un semnal de scadere a dobanzii, dar impactul direct al masurii BNR pe costurile unei banci este relativ mic. Cu alte cuvinte, chiar daca se preconizeaza ca bancile comerciale vor scadea dobanzile la credite, aceste scaderi nu vor fi semnificative. Mai mult, timpul, ca deobicei, va fi indelungat, pana sa atingem dobanzile bancilor din alte tari.

“Daca dobanda de referinta merge in jos si anumiti jucatori din piata nu mai imping dobanzile la depozite in sus, cum s-a intamplat recent, se creeaza premisele unor dobanzi mai mici la credite, insa nu se poate intampla brusc, ci pe termen lung”, a declarat van Groningen la o conferinta organizata de Ziarul Financiar, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)