Studiu realizat de BNR si care ar fi trebuit sa arate impactul clauzelor abuzive din contractele de credit nu exista. A fost doar o minciuna aruncata clientilor si presei, pentru a acoperi lipsa de interes si responsabilitate din intreg sistemul condus de BNR. Mugur Isarescu a dezinformat delegatia FMI, populatia si Guvernul, cum ca ar detine un studiu ce arata un dezastru si pierderi de 1 mld de euro pentru banci. Si astfel, domnia sa, se erijeaza in aparatorul deponentilor, alti clienti ai bancilor. De fapt, domnia sa este aparatorul unor jumatati. De masura. El protejeaza doar bancile si trebuie, mai nou, sa inventeze un studiu.

Florin Citu, analist, explica si el pe pagina sa de ce era simplu acest rationament prin care trebuia sa ne dam seama ca BNR minte. “Rationamentul era simplu. Daca un asemenea studiu ar exista oricine ar putea sa-l ceara si sa mearga cu el instanta pentru a demonstra ca aceste clauze abuzive exista. De fapt, acest lucru m-a marcat din momentul in care l-am auzit pe domnul Guvernator vorbind despre subiect, implicit admitand existenta unor clauze abuzive.

Astazi am primit pe mail urmatorul document care arata ca acest studiu nu exista la BNR. Daca nu exista atunci de ce au fost transimise informatii care arata ca elminarea acestor clauze din contractele de credite ar costa sistemul bancar inte 600 milioane euro (ARB) si 1 miliard euro (BNR)? Nu am raspunsul la intrebare. Eu doar vreau sa arat ca acest studiu nu exista si din punctul meu de vedere costurile pentru sistem sunt supraestimate. Bineinteles ca si eu pot sa gresesc si pana nu avem cu adevarat un studiu facut de cineva INDEPENDENT nu o sa stim adevarul.”

 

 

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)