Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va avea marți, 19 februarie 2019, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, pentru a discuta despre renumita taxă pe lăcomie, instituită la finalul anului de trecut de Guvern prin OUG 114, au declarat surse parlamentare pentru publicația online www.bankingnews.ro. Această intâlnire vine după ce liderul ALDE a analizat deja împreună cu reprezentanții industriei de energie implicațiile pe care le va avea asupra economiei ordonanța amintită.

De altfel, bancherii se văd cu Președintele Senatului după ce au avut deja o întrevedere cu Grupul parlamentar al minorităților naționale, condus de Varujan Pambuccian, la care oficialii Asociației Române a Băncilor au prezentat consecințele grave ce vor fi generate de taxa pe active asupra industriei de profil și a economiei în general. Efectele nefaste au fost punctate de bancheri și în cadrul unei scrisori Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România au formulat o scrisoare adresată Biroului Permanent al Senatului și tuturor comisiilor economice din cadrul instituției (VEZI DETALII AICI!).

Întâlnirea dintre Călin Popescu Tăriceanu și bancheri este programată va avea loc după ce liderul ALDE s-a arătat deschis discuțiilor cu toate industriile afectate de OUG 114/2018. De curând, Călin Popescu Tăriceanu declara la televiziunea publică că există posibilitatea ca OUG 114 să nu fie perfectă şi prin urmare să fie modificată.

“Ordonanţa s-ar putea să nu fie perfectă şi asta pare să se constate acum, că sunt anumite efecte care nu au fost suficient poate de bine cântărite. Să ştiţi că economia din păcate este o ştiinţă, dar ea nu este întotdeauna o ştiinţă perfect matematică, nu pui necunoscutele în ecuaţie îţi dă rezultatul şi cu asta am încheiat. Vezi de foarte multe ori efectele ca urmare a măsurilor şi cred că cel mai grav este să fim surzi la anumite semnale care vin din piaţă şi să refuzăm dialogul. Cred că este obligaţia noastră prin dialog să vedem ce putem face, eu de exemplu mâine mă voi întâlni cu toate companiile mari din domeniul energiei care şi ele au anumite lucruri pe care doresc să le discute cu noi autorităţile statului pentru a vedea dacă este nevoie sau nu de anumite corecţii”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu la o emisiune de la TVR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)