TBI Bank anunță numirea lui Costin Mincovici, profesionist cu o experiență de peste 17 ani în domeniul riscului, în poziția de Chief Credit Officer. El îl înlocuiește pe Martin Muransky, care a preluat poziția de Chief Risk Officer în cadrul grupului 4finance, compania-mamă a TBI Bank și unul dintre liderii din industria creditelor de consum.

Costin Mincovici este specializat în managementul riscului de-a lungul întregului proces de creditare. Pe parcursul carierei dezvoltate în instituții bancare și nebancare, și-a asumat roluri variate în aria de risc, de la risc de credit sau antifraudă până la calitatea portofoliului, și a gestionat activ portofolii semnificative de credit. El s-a alăturat 4finance în 2017, în poziția de Director de Risc pe Europa și Director Global al Departamentului de Colectare.

„Sunt încântat să mă alătur TBI Bank și să îi sprijin viziunea de dezvoltare bazată pe transformare digitală. Cât am lucrat la 4finance am ajuns să cunosc bine TBI Bank și mă bucur să devin parte a unei echipe puternice”, spune Costin Mincovici, noul Chief Credit Officer al TBI Bank.

„Talentele reprezintă componenta vitală pentru succesul oricărui business. Suntem mereu în căutare de manageri eficienți care să se alăture echipei TBI Bank și care să ne ajute să ne consolidăm și să evoluăm în acord cu nevoile clienților. Numirea lui Costin este importantă pentru operațiunile noastre, iar experiența și pasiunea lui vor contribui la creșterea întregii organizații. Îi mulțumim lui Martin pentru rezultatele grozave la TBI Bank și cred sincer că va avea o contribuție importantă și la nivel de grup”, a declarat Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).

Noul Chief Credit Officer al TBI Bank se va concentra în activitatea sa pe întregul ciclu de creditare retail, menținând și dezvoltând pașii majori făcuți până acum de echipa de risc, cu obiectivul de a îmbunătăți experiența de risc în ansamblu, atât pentru clienții externi, cât și pentru cei interni, în direcția strategiei TBI de a-și consolida poziția de creditor digital de ultimă generație.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)