TBI Bank este prima bancă din sud-estul Europei care lansează soluția de plăți în timp real SEPA Instant. Serviciul este oferit prin intermediul Băncii Centrale a Lituaniei și oferă clienților oportunitatea de a trimite sau primi sume de până la 15.000 de euro prin transferuri imediate, procesate în doar câteva secunde și la orice oră, în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European.

Pentru început, soluția care face parte din strategia Banking-as-a-Service (BaaS) a TBI Bank va fi disponibilă în cadrul 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluții digitale de economisire și creditare, cu operațiuni în 13 țări, din care TBI face parte, urmând să fie ulterior accesibilă tuturor partenerilor companiei.

“Suntem încântați că TBI Bank este prima instituție internațională parteneră a Băncii Centrale a Lituaniei pentru lansarea soluției SEPA Instant. Este o mișcare strategică extrem de importantă pentru noi, dovedind că investițiile noastre în soluții digitale de ultimă generație sunt benefice partenerilor și clienților noștri. Iar consumatorii vor avea probabil un déjà vu: noul serviciu le va aminti de trecerea de la internetul prin dial-up la broadband”, spune Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).

Parteneriatul cu Banca Centrală a Lituaniei este un pas major în strategia TBI Bank de a deveni creditorul digital de ultimă generație și este rezultatul unui angajament solid și al eforturilor susținute ale echipei din decursul ultimului an.

SEPA Instant vine în completarea soluției Payment Hub a TBI Bank, un sistem BaaS recunoscut pe plan internațional, care permite clienților 4finance să realizeze tranzacții în euro și să obțină împrumuturi în timp real.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)