Duminica, 26 octombrie, BCE va publica rezultatele testelor de stres la care au fost supuse 128 dintre cele mai mari banci europene. Analistii de la PIMCO, cel mai mare fond de investitii in obligatiuni la nivel mondial, se asteapta ca 18 banci, printre care unele germane si austriece, sa nu treaca testele, scrie agentia Thomson Reuters, citata de Ziarul Financiar.

Bloomberg scrie, citand analisti, ca Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, este in pericol sa nu treaca testele de stres ale BCE.

Analistii au luat in calcul situatia financiara publicata de banca inainte de a vinde actiuni pentru a-si majora capitalul. Repre­zentantii bancii germane spun ca vanzarea actiunilor din al doilea trimestru, in valoare totala de 8,5 miliarde de dolari, este de ajuns pentru a acoperi posibiliul deficit de capital identificat in urma testului.

„Este destul de clar ca nu foarte multe banci vor pica testele de stres. Bancile si-au consolidat bilanturile in ultimele noua luni in asteptarea acestui exercitiu“, a spus Philippe Bodereau, analist la PIMCO. Bodereau a adaugat ca printre bancile care nu vor trece testele de stres se numara in principal cele din sudul Europei.

Si bancile din Romania asteapta verdictul

Noua banci din cele 18 cu probleme sunt prezente si in Romania: Piraeus Bank, NBG, Intesa Sanpoalo, UniCredit, Erste, Societe Generale, BNP Paribas, Credite Agricole si ING. Subsidiarele acestor banci controleaza 80% din activele de 80 de mld euro ale sistemului bancar romanesc.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)