Tomas Spurny, CEO al BCR,  vorbeste intr-un interviu despre cum vede prima banca din sistem viitorul sistemului bancar romanesc. “Consolidare” este cuvantul de baza, mai ales ca apar semne de concurenta in piata, sub diverse forme.” Daca ne gandim la viitorul Sud-Estului Europei, vom vedea si vedem deja consolidare”, spune Spurny intr-un interviu pentru Ziarul Bursa.

Romania este o tara cu 41 de banci si s-ar putea ca peste cativa ani sa ramana mai putine. Au avut loc deja vanzari, precum Volksbank, RBS, Millennium Bank. 

“Al doilea fenomen pe care îl observam este dezvoltarea institutiilor financiare alternative. Cred ca Banca Centrala a aprobat platforma de creditare “peer-to-peer” ( de la individ la individ), care va aduce o noua forma de competitie pe piata. Pe partea de plati, vedem, de exemplu, ca Vodafone a importat sistemul de plati M-Pesa, pentru a concura cu bancile mari pe o nisa foarte specifica.

Pe viitor, cred ca vor exista banci care vor oferi servicii de baza de retail, dar vor trebui sa le ofere într-un mod mai eficient si mai prietenos pentru utilizatori. Ceea ce probabil nu vom mai vedea este extinderea nechibzuita a pietei de creditare, ca sa ma exprim politicos”, considera seful BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)