Programul Prima Casa a adus clienti in sucursalele bancilor in perioada de criza, iar romanilor cu venituri medii sansa la o casa. Cand cea mai mare banca din piata – BCR – a facut prima miscare spre creditul in lei, toata lumea era sceptica. Astazi, guvernul impune un credit garantat doar in lei, fiind deja un produs acceptat in piata. Mai mult, dupa decizia de ieri a BCR, piata creditelor in lei castiga “teren”. Bancile incep anul cu o strategie: sa vindem credite in lei cu dobanzi mai mici. Incepe lupta!

BCR a anuntat ieri ca Prima Casa va avea o dobanda de 4,44%, daca accesezi un credit de la banca si iti virezi venitul lunar aici.  Cum miscarea este prima in piata, sa vedem cum arata bobanzile actuale practicate de bancile participante la Program si sa facem un TOP cu cele mai bune oferte.

TOP 5 cele mai bune credite Prima Casa

Pentru un credit de 180.000 lei, pe 30 de ani, ofertele bancilor sunt urmatoarele (rate lunare estimative, potrivit simulatoarelor de calcul de pe site-urile bancilor):

1. CEC Bank – dob.  4, 23%……………………. DAE  4,31%………..rata 883 lei (rate egale)

2. BCR – dob.             4,44%……………………. DAE 4,79%…………rata 906 lei

3. Banca Romanesca  – dob. 4,57%………… DAE  4,93%………..rata 963 lei

4. Banca Transilvania  – dob. 2,44%……….. DAE 4,84%……….. rata 1.011 lei

5. BRD dob. 4,48%……………………………… DAE 5,75%…………rata 1,142 lei

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)