Aproape toate bancile din Romania au operat anul trecut reduceri masive de personal si si-au diminuat retelele teritoriale. Daca pentru multe institutii de credit (CEC Bank, Raiffeisen Bank, Bancpost, ING Bank etc.) 2012 a asigurat continuitatea politicii de redimensionare a numarului de agentii si salariati, pentru alte institutii de credit anul trecut a insemnat startul pentru strategia de reducere a prezentei terioriale.

In aceasta a doua categorie se inscriu BCR, BRD si Banca Transilvania. Cele mai ample diminuari din 2012 au fost inregistrate de CEC Bank, BCR, Bancpost, Raiffeisen Bank, ING Bank, OTP Bank si Alpha Bank. In tot acest tablou de contractie, aproape generalizata, a retelei de unitati bancare au existat si institutii de credit, cum ar fi Intesa Sanpaolo Bank, care nu au urmat trendul majoritatii, inaugurand agentii noi.

In ceea ce priveste numarul de angajati, se poate observa faptul ca majoritatea bancilor au operat restructurari, fortate mai ales de restrangerea retelelor teritoriale. In acelasi timp insa, contrar asteptarilor avand in vedere faptul ca au inchis agentii, Banca Transilvania si ING Bank au fost printre bancile care si-au largit efectivul de salariati.

Studiul de piata “Top banci agentii si angajati in 2012” aduce in prim-plan amanunte privind evolutia retelei teritoriale si a numarului de angajati a 20 de banci autohtone (BCR, BRD, CEC Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank, Alpha Bank, Bancpost, ING Bank, Banca Romaneaasca, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Garanti Bank, Millennium Bank, Citi Bank, Libra Bank, Bank Leumi, Romanian International Bank si Bank of Cyprus). Cercetarea, disponibila contra cost AICI, prezinta un top banci dupa numarul de agentii si angajati, dar si evolutia acestor indicatori in perioada 2009 – 2012.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)