Performerele pietei cardurilor bancare din Romania sunt Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank. Anul trecut, Raiffeisen Bank a inregistrat cea mai mare crestere a portofoliului de carduri (+160.000), Unicredit si-a marit cel mai mult reteaua de acceptare a cardurilor la comercianti (peste 3.400 de POS-uri si aproape 4.000 de noi contracte semnate cu comerciantii, inclusiv cei online), insa BCR a castigat titlul de Banca Anului in piata cardurilor, fiind lider la trei dintre cei sase principali indicatori de evaluare.

Topul cardurilor bancare in Romania  – 2011 (cele mai bune performante in materie de vanzari si grad de utilizare, potrivit datelor Nocash.ro)

Visa Electron – Banca Transilvania – cel mai vandut card de debit (338.946 carduri)
MasterCard Standard – Raiffeisen – cel mai vandut card de credit (94.414 carduri)
Maestro BRD este cel mai utilizat card bancar cu 43,75 milioane tranzactii in valoare de 13,52 mld. RON
Visa Electron ING este cardul de cumparaturi al anului, cu cele mai multe tranzactii de plata la comercianti (14.74 mil. tranzactii si un volum de 1.951,2 mld. RON)

[quote_left]NOU: “Topul bancilor pe piata de carduri” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre portofoliile de carduri a 16 banci autohtone. Pentru informatii unicat CLICK AICI![/quote_left]BCR a extins, a lansat si a castigat tot: a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de conturi, a retelei de ATM si a numarului de servicii si produse lansate pe piata intr-un singur an. In materie de corporate, BCR a reusit sa puna in circulatie si cele mai multe carduri de business, 33.000 numai in 2011, fiind lider si la aceasta categorie, pentru al doilea an consecutiv. Ahu Atay , director executiv directia carduri BCR, a declarat ca banca nu si-a spus inca ultimul cuvant in materie de retail si va continua sa surprinda pozitiv piata in continuare.

De asemenea, tot pe baza de date statistice a fost desemnat si emitentul cu cele mai active carduri proprii. Castigator a fost Unicredit Tiriac Bank, care a inregistrat in 2011 o medie de 35 tranzactii per card si un rulaj mediu per card de 13.000 RON.

Sursa: Nocash.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)