Aprobat de unele banci chiar si intr-o singura zi, cardul de credit are costuri ridicate. Putine banci practica dobanzi sub 15%, alte costuri adaugandu-se odata cu comisioanele de emitere, de administrare, pentru contul curent sau pentru retrageri de numerar. Revista Capital a analizat ofertele pe care le poate primi in piata o persoana cu venituri lunare de 3.000 de lei, verificand si situatiile in care sotia, cu un salariu de 1.800 de euro, poate fi acceptata codebitor, astfel incat sa fie aprobat un imprumut mai mare. In general, creditul maxim nu depaseste echivalentul a doua-trei salarii, dar exista si banci la care familia respectiva poate obtine chiar 50.000 de lei (ING).

 

Un numar de zece banci au carduri de credit cu dobanda zero la magazine partenere, iar alte trei (OTP, Millennium si Banca Romaneasca) permit plata într-un anumit numar de rate fara dobanda, indiferent de magazinul unde se fac cumparaturi. Analiza Capital a desemnat cardurile CEC, BRD si Piraeus ca fiind cele mai bune din piata. Cele mai populare carduri – Card Avantaj (Credit Europe) si Bonus Card (Garanti), la care exista peste 10.000 de magazine partenere – au obtinut punctaje medii reduse din cauza dobanzilor ridicate, a sumelor mici aprobate si a perioadelor de gratie scurte.

 

TOP 3 carduri:

1. CEC Bank

2. BRD

3. Piraeus Bank

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)