Pentru prima data, Banca Nationala a prezentat un clasament al bancilor in functie de valoarea ordinelor de transfer decontate, cifrele fiind aferente raportului anual de stabilitate financiara. Trei banci detin aproape jumatate din piata platilor decontate in Romania, cu toate ca nu se afla in top trei cele mai mari din punctul de vedere al activelor, potrivit Ziarului Financiar.

ING controleaza 18,6% din aceasta piata, valoarea ordinelor de transfer in perioada iunie-2013-iunie 2014 fiind de 1,139 miliarde de lei (256 miliarde de euro).

Pe locul doi se afla Raiffeisen Bank cu 851 de miliarde de lei plati decontate, iar pe locul trei se pozitioneaza Citibank cu 829 de miliarde de lei.

Cele mai mari banci din sistem BCR, BRD si Transilvania se afla pe locurile cinci, patru, respectiv opt, mai scrie ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)