O economie națională viabilă și atractivă impune stabilirea și implementarea unor politici coerente de susținere a exporturilor, iar România nu poate face excepție de la acest deziderat, mai ales în perioade de aglomerări de riscuri, așa cum este și cea pe care o traversăm, a afirmat Traian Halalai, președinte executiv al EximBank, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, eveniment care a avut loc la începutul acestei săptămâni la București.

“Consider că acțiunile dumneavoastră sunt decisive mai ales că, în condițiile unui proces intens de globalizare a economiei, cu creșterea gradului de interdependenţă între statele lumii, diplomaţia economică joacă un rol esențial în asigurarea creşterii şi dezvoltării economice ale unei ţări. Alături de instituțiile publice cu rol tradițional în punerea în pactică a unor strategii coerente, EximBank își asumă în continuare un rol activ și își îndeplinește coordonatele esențiale ale misiunii sale strategice de susținere a mediului de afaceri românesc și a tranzacțiilor internaționale ale companiilor locale. Și asta cu atât mai mult cu cât banca și-a intensificat activitatea în ultimii trei ani, iar sprijinul acordat economiei reale s-a accelerat vizibil”, le-a transmis oficialul EximBank atașaților economici din cadrul misiunilor economice ale României din străinătate.

El a adăugat că, punând împreună informațiile pe care reprezentanții economici ai statului român pe piețele externe le au (licitații internaționale, proiecte guvernamentale derulate în țările lor rezidente, oportunități de afaceri, etc) cu instrumentele financiare și expertiza EximBank, “putem crea un context favorabil susţinerii intereselor exportatorilor şi investitorilor români în străinătate”.

EximBank este o instituție specializată care, de aproape 25 de ani, se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. A pornit la drum ca agenție de export – instituție care finanțează companiile naționale implicate în comerțul internațional. În timp, EximBank și-a lărgit gradual obiectul de activitate astfel că, în prezent, este o instituție dedicată exclusiv segmentului corporate cu un model de business unic pe piața românească, model care îmbină atribuțiile unei bănci comerciale cu activitatea în numele și contul statului.
Instrumentele financiare ale EximBank sunt axate pe trei direcții principale de acțiune: finanțare, garantare, asigurare și se adresează oricărui tip de societate comercială, fie că este IMM, companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne. În prezent, banca se concentrează pe dezvoltarea și consolidarea portofoliului de produse complementare – precum cele de trezorerie, cash management și trade finance, pentru a dezvolta o relație bancară integrată cu clienții săi.
EximBank deține o rețea de 20 unități, iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)