DRUID și Transilvania Leasing & Credit, unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața de creditare, anunță implementarea unei soluții de AI conversațional menită să simplifice interacțiunea clienților cu compania și să îmbunătățească experiența lor de utilizare a serviciilor sale.

Asistentul virtual numit Elise este disponibil direct pe website-ul companiei și poate fi folosit de persoane juridice, indiferent dacă sunt clienți sau potențiali clienți, pentru a explora diferitele opțiuni de finanțare disponibile și a verifica condițiile de creditare sau leasing. Datorită integrării cu KeysFin, asistentul virtual inteligent poate verifica imediat solvabilitatea clientului și poate obține alte informații relevante necesare pe baza cărora îi calculează automat pre-scoringul, oferindu-i apoi acestuia o simulare clară a perioadei de rambursare și a ratelor. La final, companiile interesate pot folosi Elise pentru a aplica direct online pentru finanțare, cererea lor fiind transmisă apoi către sistemul intern al instituției unde este procesată.

Asistentul virtual poate fi folosit în egală măsură de către brokeri sau chiar de echipa Transilvania Leasing & Credit pentru a accesa mai ușor informații relevante pentru clienți, punându-le, astfel, la dispoziție un serviciu mai rapid și fără erori. În plus, Elise este programată să ofere răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de clienți. Capabilitățile ei în această zonă se vor extinde pe măsură ce va continua să se dezvolte și să învețe din interacțiunile sale.

„Căutăm întotdeauna noi metode prin care să îmbunătățim eficiența operațiunilor noastre și experiența clienților pe durata procesului de obținere a finanțării. De aceea, Elise reprezintă doar o primă etapă dintr-un proces mai amplu de automatizare și digitalizare pe care ni l-am asumat pentru perioada următoare. Ne dorim să dezvoltăm acest proiect adăugându-i mai multe funcționalități care să le permită clienților noștri să se bucure de experiența imediată și flexibilă pe care aceștia și-o doresc și merită”, a declarat Sorin Donca, CEO Transilvania Leasing & Credit.

„Accesul la servicii digitalizate devine un standard de bază în domeniul bancar și o modalitate simplă prin care instituțiile financiare pot oferi servicii mai bune și mai convenabile clienților lor. De aceea, suntem încântați să putem contribui prin acest proiect la transformarea digitală a sistemului financiar al României. În plus, facilitând accesul clienților la informații și crearea unor procese de onboarding mai agile va aduce negreșit beneficii reale relațiilor pe care Transilvania Leasing & Credit le-a construit cu clienții săi”, a adăugat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)