De sambata 26 octombrie cardurile de debit si cardurile de credit emise de Citibank Romania pentru persoane fizice vor deveni inactive, urmand sa intre in functiune instrumentele de plata emise de Raiffeisen Bank pentru clientii care au fost de acord cu transferul de la americani la austrieci. Clientii Citibank transferati sunt invitati sa-si ridice noile carduri din agentiile Raiffeisen la care au fost arondati.

Oprirea cardurilor Citi va marca ultima etapa a procesului de transfer al portofoliului de retail catre Raiffeisen declansat pe 1 iulie.

Din 25 octombrie nu va mai fi disponibil niciunul din serviciile Citibank destinate persoanelor fizice – CitiOnline, CitiAlert, Citi­Mobile, CitiPhone, bancomatele. De la aceasta data clientii transferati la Raiffeisen vor putea achita rate la credite sau carduri de credit numai in reteaua de 525 de unitati a bancii austriece. Vechile canale cu care erau obisnuiti, Posta Romana, RomPay, PayPoint si ATM-urile din reteaua Euronet, vor mai putea fi folosite numai pana pe 23 octombrie inclusiv. Raiffeisen atentioneaza clientii ca plata automata a factorii Vodafone prin cardul de credit emis de Citi va deveni de asemenea inactiva de pe 24 octombrie.

Din 25 octombrie ora 12:00 se opresc si platile din conturi curente deschise la Citi, iar din 25 octombrie ora 17:00 vor fi blocate si incasarile.

Clientii Citi care optasera pentru serviciul de plati recurente sunt invitati sa achi­zitioneze serviciul de internet banking al Raiffeisen pentru a putea beneficia de facilitati similare.

Sistemele informatice ale celor doua banci ar trebui sa asigure transferul soldurilor din conturile curente de la Citi in cele noi deschise la Raiffeisen. Pentru rezolvarea ultimelor detalii legate de preluarea clientilor de la Citibank si perfectarea actelor pentru diverse produse si servicii, Raiffeisen a selectat peste 50 de unitati care vor lucra cu program prelungit in weekendul 25 – 27 octombrie. Este vorba in principal despre agentii deschise in reteaua Selgros si in alte centre comerciale, dar nu numai. in Bucu­resti vor avea program prelungit 13 unitati. De exemplu, Agentia Doro­banti si Agentia Unirea vor lucra inclusiv duminica de la 09:00 la 18:00, in timp ce sambata vor primi clienti pana la ora 21:00.

Citi si Raiffeisen au anuntat in martie incheierea unui acord privind transferul a peste 100.000 de clienti persoane fizice cu active de peste 90 mil. euro si depozite de circa 175 mil. euro, tranzactia marcand iesirea americanilor de pe piata de retail.

Peste 80% din clienti au acceptat transferul. O parte din clientii apartinand segmentul private banking au optat pentru ofertele altor banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)