BCR isi va reveni “foarte curand”, iar Romania va deveni “motiv de bucurie “, a declarat directorul general al Erste Group Bank, Andreas Treichl, intr-o conferinta cu actionarii, dupa ce grupul BCR a raportat in aprilie cea mai mare pierdere trimestriala dupa privatizare, de 70,8 milioane euro.

Treichl a coordonat in ultimii 15 ani extinderea Erste in Europa Centrala si de Est, grupul austriac controland acum cele mai mari banci din Cehia, Slovacia si Romania, si a doua mare banca din Ungaria.

“Sunt convins ca Romania va fi motiv de bucurie pe viitor (…) Revenirea va sosi foarte curand”, a declarat miercuri Treichl, la adunarea anuala a actionarilor Erste, potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax. BCR “a fost o achizitie costisitoare, necesara pentru dezvoltarea” Erste, a adaugat el.

Subsidiara din Romania a fost cel mai costisitor pariu al lui Treichl pe cresterea economica din Europa de Est, noteaza Bloomberg.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)